App tipper – Gebruik van formulieren

Jouw app is voor je klanten een bron van informatie. Ze kunnen op een hele snelle manier weten wanneer hun favoriete les begint, wat het laatste nieuws is en welke oefeningen ze makkelijk thuis kunnen doen.

Maar je app kan meer dan alleen informatie geven. Je app is ook zeer geschikt om terugkoppeling van je leden te vragen. Dit kan het beste door het gebruik van formulieren.

Formulieren als informatiebron voor jou!

Aan bijna elke pagina in onze app is het mogelijk om een formulier toe te voegen. Je kan verschillende formulieren kiezen, die allemaal verschillende invulmogelijkheden hebben. Hierdoor kan je altijd een formulier die geschikt is voor jouw vraag toevoegen. Naast de mogelijkheid om formulieren te gebruiken voor het inschrijven van een les, het insturen van een foto, het geven van een klacht en stellen van een vraag, kan je formulieren ook gebruiken voor feedback. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Maak een formulier aan waarin je je leden om feedback vraagt: Wat gaat er goed en wat kan er beter? Laat het weten via het formulier.
  • Maak een formulier aan waarin je een poll test. Gebruik hiervoor een formulier met een keuzebalk, waarin je verschillende keuzes kan toevoegen. Bij opmerkingen is het voor je klant mogelijk om zijn keuze te beargumenteren.
    • Als we een bootcamp les willen starten op de zaterdag morgen, zou u dan mee doen? Ja/nee
    • welke smaak smoothie ziet u het liefst toegevoegd in ons assortiment? aardbei-banaan/mango-kiwi/etc.
  • Gebruik een formulier als een “ideeënbus”. Soms komen de beste ideeën van je leden. In de app kunnen ze deze toesturen.

Pushbericht

Bij een formulier die van belang is voor jou, is een hoge respons natuurlijk gewenst. Door middel van een pushbericht kun je je clubleden erop wijzen dat hun input gevraagd is. Op deze manier gebruik je op een effectieve wijze je pushbericht. Ook wanneer je leden niet het formulier invullen, jouw club is wel weer even top-of-mind geweest. Daarnaast geef je jouw klanten het gevoel dat ze onmisbaar voor je zijn en zullen velen bereid zijn om je te helpen met jouw onderzoek of vraagstuk.