Gym Apps Tipper: Nieuwe leden binnen krijgen via je app!

New business tip: Presenteer je app als gratis gezondheidsapp voor je omgeving!

In veel van onze apps zitten allerlei gezondheidsfuncties zoals BMI testen, maximale hartslag en zaken als oefeningen, workout schema’s en tips. Dit zijn handige tools die voor iedereen van toepassing zijn. Daarnaast zijn het ook tools waar mensen normaal voor moeten betalen in de appstores.

Aangezien jouw app in jouw label gratis te downloaden is in de appstores, kun je dit gebruiken om jouw omgeving gratis kennis te laten met gezondheidstools via jouw merk. Houd er rekening mee dat veel mensen het leuk vinden om een gratis app te downloaden.

Hoe kan zoiets er uit zien?

Creëer een new business communicatie campagne gericht op het feit dat jouw club een gratis gezondheidsapp aan de omgeving aanbiedt. Dit kan door middel van flyers, abri’s of advertenties. De strekking kan dan bijvoorbeeld zijn:

  • Download nu onze gratis gezondheidsapp en doe de BMI test.
  • Thuis fit worden door 10 minuten workout? Download dan nu onze gratis workout app en ga aan de slag.
  • Beter kunnen sporten, bereken dan nu je eigen hartslag zones in onze gratis gezondheidsapp.

Trek nieuwe leden aan door actie

Bovenstaande berichten kan je uiteraard ook koppelen aan een actie. Hierbij kan je denken dat je in de weken na de communicatie campagne een aantal pushberichten verstuurd waarbij je mensen uitnodigt om naar je club te komen en dan op vertoon van de app gebruik kunnen maken van een actie, bijvoorbeeld:

  • Gratis proefles
  • Gratis intake gesprek