Inspiratie nodig? Zo creëer je de meest effectieve content voor jouw app tijdens de Covid-19.

Naar aanleiding van de persconferentie op 15-03-2020 heeft ook jouw sportschool zijn deuren moeten sluiten. Maar ook tijdens deze dagen moet je in contact blijven met jouw leden, want de concurrenten duiken online vanuit alle hoeken op. Door actief informatie, filmpjes en foto’s te delen met jouw leden hoeven ook zij niet stil te zitten deze periode.

1. Laat bekende gezichten zien

Dit zorgt voor herkenning en voelt daardoor vertrouwd voor jouw leden. Maak zelf of laat medewerkers leuke filmpjes maken over home workouts, recepten die zij aan het koken zijn of geef een kijkje in het leven, zonder sportschool, van jouw medewerkers. Hoe blijven zij fit?

2. Speek je doelgroep rechtstreeks aan

Biedt jouw sportschool groepslessen? Dan is de kans groot dat deze lessen bijgewoond worden door een (redelijk) vaste groep leden. Neem de groepsles op, maar dan zonder leden, zodat zij deze thuis op een scherm kunnen aanzetten. Zo kunnen zij jouw groepslessen blijven volgen. Heel belangrijk in deze periode, waarin de concurrentie online vanuit alle hoeken opduikt.

3. Bied antwoord op vragen van leden

De kans is groot dat ook jouw sportschool op het moment veel vragen krijgt. Krijgen leden het geld van deze weken terug? Wanneer gaat de sportschool weer open? Kunnen lessen eventueel online gevolgd worden? Door een Q&A op te stellen en deze te posten onder nieuwsberichten neem je een hele hoop vragen bij leden weg. Dit scheelt veel mails en telefoontjes.

4. Creëer interactie door reacties in te schakelen

Jij hebt zelf de keuze om reacties in of uit te schakelen. Maar juist in deze tijd, zonder fysiek contact met leden, raden wij het aan dit in te schakelen. Zo kunnen leden aangeven wat zij graag meer zien en wat zij van de oefening of het recept vonden. Zo creëer je interactie met leden en kun je beter peilen wat zij wel of juist niet interessant vinden.

5. Minder tijd? Plaats video’s van anderen in de app.

Er zijn veel partijen die goed video’s maken m.b.t. home workouts en fit blijven zonder sportschool. Denk aan Optima Vita, Gym Performance, Allblanc TV en FitnessBlender. Door hun video’s te plaatsen, via hun Youtube link, in jouw app heb je altijd interessante video’s zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

Wist je dat wij ook fitness gerelateerde content bieden?

Geen tijd of inspiratie om zelf voor content te zorgen maar wil jij jouw app wel up-to-date houden? Dan bieden wij speciaal voor jou content aan! Je hebt keuze uit vier categorieën: “Food & Health”, “Recepten”, “Speciaal voor mannen” en “Speciaal voor vrouwen”. Hierdoor hebben de gebruikers van je app elke week nieuwe artikelen om te lezen en blijf je app up-to-date!